NIEUW: limited edition Guylian ijs, dé hit van deze zomer

Guylian, het premium Belgische praliné chocolademerk dat al generaties lang een glimlach op het gezicht tovert van iedere liefhebber van kwalitatieve chocolade Zeevruchten, gaat deze zomer in zee met Cremerie Foubert. Samen lanceren ze het eerste limited edition Guylian praliné ijs. Een heerlijke zomerse traktatie die de verfijnde smaak van Guylian’s iconische chocolade Zeevruchten met smeuïge hazelnootpralinévulling combineert met het vakmanschap van Foubert. Het ijs zal beschikbaar zijn in de ijskarren, op de webshop en in het ijssalon van Foubert; daarnaast kan je het ijs ook terugvinden in enkele geselecteerde zaken. A match made in ice cream heaven…

Guylian’s verhaal begon 65 jaar geleden bij gepassioneerd chocolatier Guy Foubert in Sint-Niklaas. In diezelfde stad werd Cremerie Foubert zo'n 14 jaar geleden opgericht. Maar… er is meer dan enkel gedeelde geografische wortels in dit verhaal; zoals de achternamen reeds doen vermoeden, is er ook een sterke familieband tussen Guy Foubert, een van de oprichters van Guylian, en Jan & Carlos Foubert, de oprichters van Cremerie Foubert. Deze samenwerking steunt dus niet enkel op vakmanschap, maar ook op een gedeelde passie voor smaak en erfgoed.

De basis voor het ijs is de ondertussen wereldwijd gekende Guylian hazelnootpralinévulling. Deze wordt tot op vandaag in-huis gemaakt in koperen ketels volgens het originele recept van Guylian’s oprichter, Guy Foubert. The real deal dus. Het praliné ijs bevat fijngemalen stukjes Guylian chocolade en biedt daardoor een textuur vergelijkbaar met stracciatella. Met elke hap proef je die o zo vertrouwde, verfijnde smaak van Guylian praliné. ​ 

Waar kan je het Guylian praliné ijs proeven

Wie het water al in de mond krijgt, kan vanaf mid mei het limited edition Guylian praliné ijs proeven in het ijssalon van Cremerie Foubert, via takeaway.com (in Sint-Niklaas), of bestellen in een van de Foubert ijskarren en op de Foubert webshop. Ook bij deze geselecteerde zaken kan je terecht voor een heerlijk bolletje Guylian praliné ijs: Supermarkt Carrefour - Alma in Sint-Niklaas, alle restaurants van Poule & Poulette in Antwerpen, Gent, Leuven, Mechelen, Brussel en Oostende.

Voor 1 bolletje Guylian praliné ijs betaal je € 3. Wil je het ijs graag thuis serveren? Op de Foubert webshop koop je het Guylian praliné ijs in bekers van 0,5 liter voor respectievelijk € 8 via shop.foubert.eu/guylian.

 

Liesbeth Coppens, Global Communications Manager bij Guylian, benadrukt het belang van deze samenwerking: "Nieuwe smaken, nieuwe ervaringen, één krachtige samenwerking. Met deze cobranding willen we de unieke smaak van Guylian ten volle uitspelen en ook de ijsliefhebbers bekoren. In Cremerie Foubert vinden we de ideale partner die hoge kwaliteit mee in het vaandel draagt."
Jan Foubert, Chief Ice Cream Vendor bij Cremerie Foubert, voegt eraan toe: “Bij Foubert proberen we méér te doen dan gewoon bolletjes ijs scheppen. In de eerste plaats willen we iedereen gelukkig maken met een smaakbom. Met de lancering van dit unieke praliné ijs smelt onze passie voor vakmanschap en smaak mooi samen. Het Guylian praliné ijs belooft een ware hit te worden deze zomer."

Wist je dat

  • …noten en praliné in de top 5 staan van favoriete smaken in West-Europa?
  • …de iconische chocolade Zeevruchten van Guylian hun oorsprong vinden in het liefdesverhaal van oprichters Guy en Liliane?
  • …de blauwgroene kleur van de Guylian verpakking verwijst naar de Noordzee - waar de oprichters in 1958 hun inspiratie opdeden voor hun iconische chocolade Zeevruchten?
  • …de beroemde hazelnootpraliné vulling tot op vandaag in-house gemaakt wordt op ambachtelijke wijze in koperen ketels, volgens het originele recept van Guylian's oprichter, Guy Foubert?
  • …in de familie Foubert ‘nonkel Guy’ bekend staat om zijn visie? Op vlak van automatisatie was hij zijn tijd namelijk ver vooruit. Hij was diegene die durfde te investeren, …en de rest is geschiedenis.
Klik hier voor beeldmateriaal

Voor meer informatie, beeldmateriaal of interviews, contacteer:

WALKIE TALKIE - GUYLIAN@TALKIE.BE

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Guylian

Over Guylian 

Alle Guylian-chocolade wordt in Sint-Niklaas geproduceerd waar onze Meester Chocolatiers meer dan 800 miljoen pralines per jaar produceren in een productie-eenheid van 27.000m². Dit stelt Guylian in staat om een wereldwijde omzet van 70 miljoen euro te halen en verzekert onze positie als één van België’s leidende chocolademerken. Guylian stelt ongeveer 200 mensen tewerk in Sint-Niklaas en heeft kantoren in Groot-Brittannië en Duitsland. Guylian wordt in meer dan 120 landen verkocht waaronder Europa, Azië, Australië en Amerika en zit in de top-10 van bestverkochte voorverpakte chocolademerken. 

Je kan ons overal ter wereld vinden in supermarkten, hypermarkten, delicatessenzaken, tankstations, dagbladhandelaars en in onze beroemde Guylian Belgian Chocolate Cafés. Ontdek ook onze exclusieve Duty Free collectie in Travel Retail of taksvrije winkels. Sinds 2008 maakt Guylian deel uit van de Koreaanse Lotte Group. 

Guylian-chocolade is gemaakt met fairtradecacao, bevat 100% ingrediënten van natuurlijke oorsprong én is palmolie -en sojavrij. De verpakkingen zijn daarnaast volledig recycleerbaar, in lijn met het duurzaamheidsbeleid van Guylian. 

www.guylian.com.