Wereldchocoladedag: vier de liefde voor chocolade met Guylian

Mark your agendas op 7 juli, want op Wereldchocoladedag vieren we wereldwijd de liefde voor de lekkernij. Premium Belgische chocolademerk Guylian nodigt alle chocoladefanaten uit om mee te genieten van hun (h)eerlijke assortiment, en laat op deze hoogdag haar iconische Zeevruchten schitteren in een gloednieuw, luxueus jasje.

Luxe binnen en buiten!

Wie Guylian zegt, zegt zeevruchten. Tot op de dag van vandaag tover je een glimlach op het gezicht van elke chocoladefanaat met de Original Praliné en Dark Praliné Zeevruchten, met de iconische hazelnootpraliné vulling die nog steeds in-house gemaakt wordt op ambachtelijke wijze.

Guylian introduceert een nieuwe, luxueuze verpakking voor haar icoon: de plastic folie is verwijderd aan de buitenkant van de doos en vervangen door een centrale sluiting voor een gemakkelijke toegang tot het assortiment. De tray met de gemarmerde Zeevruchten is stevig verzegeld met een seal die handig opent in twee delen. Zo kan je de heerlijke chocolaatjes, gemaakt van natuurlijke ingrediënten, Belgische chocolade en Fairtrade cacao - allemaal van de hoogste kwaliteit, houden voor een later moment.

Benieuwd naar het ontstaan van Guylian? Wist je dat er een prachtig liefdesverhaal schuilt achter het ontstaan van Guylian en haar iconische Zeevruchten? Dit verhaal lees je nu uitgebreid aan de binnenkant van de vernieuwde verpakking van Original Praliné en Dark Praliné Zeevruchten. Eens geopend ontdek je de romantische geschiedenis van het merk: een love story die het proeven waard is!

De liefde voor elkaar én chocolade betekent het begin van het Belgisch merk Guylian. Wanneer chocolatier Guy Foubert en zijn verloofde Liliane terugkeren na een vakantie aan de Belgische kust, komen ze op het idee om een souvenir in chocolade te maken. Liliane ontwerpt de 11 unieke vormen en de marering in witte, melk en donkere chocolade van de Zeevruchten, terwijl Guy zich toelegt op de hazelnootpraliné vulling. Wanneer Guy in 1958 met Liliane trouwt, vereeuwigen ze hun liefde en passie voor chocolade door hun voornamen samen te voegen tot Guylian.

 

Vier deze speciale dag met Guylian en dompel je onder in de rijke smaak en romantische geschiedenis van Guylians Zeevruchten.

 

Meer weten?

100% liefde voor het product ​ 

Uit liefde voor het product begrijpt Guylian als toonaangevend merk de verantwoordelijkheid om niet alleen heerlijke chocolade te produceren, maar ook een positieve impact te hebben op het milieu en de gemeenschappen die betrokken zijn bij de productie van chocolade. Guylian is het grootste Belgische Fairtrade A-merk van chocolade(*) en produceert uitsluitend met Fairtrade-gecertificeerde cacao.

 

(*Impact report Fairtrade Belgium 2022)

 

Niet alleen 100% Fairtrade dus, Guylian gebruikt ook 100% ingrediënten van natuurlijke oorsprong én alle verpakkingen zijn voor 100% recycleerbaar. Het Belgische merk kiest heel bewust voor een pioniersrol door volledig in te zetten op duurzaamheid op het gebied van fairtrade, grondstoffen, verpakking en CO2-uitstoot. Sinds begin 2022 is de productiesite in Sint-Niklaas volledig klimaatneutraal. Bovendien wordt geen palmolie en soja gebruikt in het productieproces om ontbossing tegen te gaan. 

Klik hier voor beeldmateriaal

Voor meer informatie, beeldmateriaal of interviews, contacteer:

WALKIE TALKIE - GUYLIAN@TALKIE.BE

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Guylian

Over Guylian 

Alle Guylian-chocolade wordt in Sint-Niklaas geproduceerd waar onze Meester Chocolatiers meer dan 800 miljoen pralines per jaar produceren in een productie-eenheid van 27.000m². Dit stelt Guylian in staat om een wereldwijde omzet van 70 miljoen euro te halen en verzekert onze positie als één van België’s leidende chocolademerken. Guylian stelt ongeveer 200 mensen tewerk in Sint-Niklaas en heeft kantoren in Groot-Brittannië en Duitsland. Guylian wordt in meer dan 120 landen verkocht waaronder Europa, Azië, Australië en Amerika en zit in de top-10 van bestverkochte voorverpakte chocolademerken. 

Je kan ons overal ter wereld vinden in supermarkten, hypermarkten, delicatessenzaken, tankstations, dagbladhandelaars en in onze beroemde Guylian Belgian Chocolate Cafés. Ontdek ook onze exclusieve Duty Free collectie in Travel Retail of taksvrije winkels. Sinds 2008 maakt Guylian deel uit van de Koreaanse Lotte Group. 

Guylian-chocolade is gemaakt met fairtradecacao, bevat 100% ingrediënten van natuurlijke oorsprong én is palmolie -en sojavrij. De verpakkingen zijn daarnaast volledig recycleerbaar, in lijn met het duurzaamheidsbeleid van Guylian. 

www.guylian.com.